Jedzenie 01R

 

 

 

 

 

 

Poniedziałek 07.05.2018

Zupa grochowa z ziemniakami i kiełbasą.

Naleśniki z białym serem i nutellą.

Kompot, owoc

Wtorek 08.05.2018

Zupa – krem z marchewki

Kotlet mielony, ziemniaki, sałatka wielowarzywna

Woda z cytryną i miętą, owoc

Środa 09.05.2018

Zupa jarzynowa z ziemniakami

Spaghetti bolognese.

Kompot, owoc

Czwarte 10.05.2018

Zupa pomidorowa z makaronem.

Bitki wieprzowe, kasza pęczak, ogórek kiszony.

Woda z cytryną i miętą, owoc 

Piątek 11.05.2018

Zupa koperkowa.

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty z marchewką.

Kompot, owoc. 

Poniedziałek 14.05.2018

 Zupa z ciecierzycy.

Kluski leniwe okraszone śmietanką.

Koktajl owocowy.

Wtorek 15.05.2018

Rosół z grysikiem.

Pieczeń z indyka, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

Kompot, owoc

Środa 16.05.2018

Barszcz ukraiński.

Pierogi ruskie okraszone cebulką i boczkiem.

Kompot, owoc.

Czwartek 17.05.2018

Zupa kalafiorowa z zacierką.

Kotlet schabowy, ziemniaki, zielona sałata ze śmietaną.

Woda z miętą i cytryną, owoc.

Piątek 18.05.2018

Zalewajka z ziemniakami.

Kotlety jajeczne z sosem pieczarkowym, ziemniaki, sałatka z pomidorów z zieloną cebulką.

Kompot, owoc.

Poniedziałek 21.05.2018 

Kapuśniak z kiszonej kapusty z kiełbasą.

Makaron z białym serem.

Kompot, owoc.

Wtorek 22.05.2018

Zupa z kalarepy z ziemniakami.

Pulpety drobiowe w sosie pomidorowym, makaron, sałatka wielowarzywna.

Woda z cytryną i miętą, owoc.

Środa 23.05.2018

Zupa ogórkowa z ziemniakami.

Chili con carne, ryż.

Kompot, owoc.

Czwartek 24.05.2018

Zupa szpinakowa z zacierką.

Pieczeń wieprzowa z cebulką, ziemniaki, mizeria.

Woda z cytryną i miętą, owoc.

Piątek 25.05.2018

Rosół z ryżem.

Ryba panierowana, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka.

Kompot, owoc.

 Poniedziałek 28.05.2018 

Żurek z ziemniakami i kiełbasą.

Kluski na parze z sosem jagodowym.

Kompot, owoc.

Wtorek 29.05.2018

Zupa pomidorowa z ryżem.

Filet z kurczaka panierowany, ziemniaki, sałata zielona ze śmietaną.

Woda z cytryną i miętą, owoc.

Środa 30.05.2018

Zupa brokułowa z ziemniakami.

Spaghetti bolognese.

Kompot, owoc.

Czwartek 31.05.2018

DZIEŃ WOLNY

 

Życzymy smacznego!

Pieniadze 01R

 

 







Koszty obiadów za miesiąc: maj 2018 r. 

- dla klas pierwszych, drugich, szóstych 4b, 4c -51zł
- dla klas trzecich, piątych, 4a -48 zł
- dla klas siódmych -42 zł

.

Termin dokonania wpłaty to: 5 maj 2018

Dane do przelewu:

PKO BP S.A. I/O Katowice 

15 1020 2313 0000 3502 0515 1628

  • nazwisko i imię dziecka
  • tytuł wpłaty: obiad za miesiąc maj 2018r. 
  • SP65.

 

   Brak wpłaty w ww. terminie jest równoznaczny z niewydaniem posiłku. Opłata za niewykorzystane posiłki zostaje zwrócona jeżeli absencja ucznia trwa powyżej trzech dni (od czwartego dnia nieobecności) i tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności osobiście, telefonicznie - let. 605 164 269 lub  mailowo - Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w pierwszym lub najpóźniej w drugim dniu nieobecności dziecka. Rezygnację z obiadów w trakcie miesiąca, za który w całości dokonano wpłaty należy zgłosić osobiście, telefonicznie - tel. 605 164 269 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. u intendenta z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem. Kwota za niewykorzystane posiłki zostanie przekazana na wskazany przez rodzica rachunek bankowy. Rezygnację z obiadów od kolejnego miesiaca mależy zgłosić intendentowi osobiście, telefonicznie - tel. 605 164 269 lub mailowo Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. najpóźniej w ostatni piatek bieżącego miesiąca.

Flagi 02

 

 

 

 

 

 

 

REGULAMIN  KORZYSTANIA  ZE  STOŁÓWKI

W  SZKOLE  PODSTAWOWEJ  NR  65 

W KATOWICACH

I

Niniejszy regulamin opracowano na podstawie Uchwały Rady Miasta Katowice Nr X/398/07 z dnia 20 grudnia 2007r.w sprawie korzystania ze stołówek szkolnych oraz ustalenia wysokości opłat za posiłki w szkołach, dla których organem prowadzącym jest Miasto Katowice. Na podstawie art. 18 ust. 2 pkt 15, art. 40 ust. 1 i art. 42 ustawy z dnia 8 marca 1990r. o samorządzie gminnym (Dz. U. Z 2001r. Nr 142, poz. 1591 ze zm.) w związku z art. 67 ust. 2 ustawy z dnia 7 września 1991r. o systemie oświaty (Dz. U. Z 2004r. Nr 256, poz. 2572 ze zm.) oraz Zarządzenia nr 15/2015/2016 Dyrektora Szkoły nr 65 w Katowicach z dnia 01.02.2016 roku w sprawie zasad korzystania ze stołówki szkolnej oraz ustalania wysokości opłaty za posiłek w Szkole Podstawowej nr 65 im. Gustawa Morcinka w Katowicach.

  1. Osoby odpowiedzialne za stołówkę:
  • Dyrektor szkoły
  • Kierownik świetlicy
  • Intendentka
  • Kucharki
  • Pomoce kuchenne
  1. Osoby odpowiedzialne za bezpieczeństwo dzieci na stołówce:
  • Kierownik świetlicy oraz wychowawcy świetlicy

 

II

ZASADY KORZYSTANIA ZE STOŁÓWKI

1.Ze stołówki mogą korzystać uczniowie i pracownicy szkoły.

2.Czas wydawania posiłków:

  • Od 12.15 – 15.00
  • Uczniowie jedzą obiad w ustalonej kolejności. Kolejność jedzenia obiadu stanowi załącznik do niniejszego regulaminu
  1. Zasady bezpieczeństwa i higieny na stołówce:
  • Na przerwach obiadowych uczniowie ustawiają się w kolejce przed świetlicą
  • Przed okienkiem gdzie wydawane są obiady mogą znajdować się najwyżej trzy osoby
  • Uczniowie odbierają posiłek i przenoszą go do stołu. Uczniowie z klas I i II przenoszą tylko drugie danie i kompot, zupę donoszą im do stołu wychowawcy
  • Po zjedzeniu obiadu uczniowie odnoszą puste talerze do okienka „zwrot naczyń”
  • W trakcie konsumpcji obowiązuje kulturalne zachowanie
  • Podczas obiadu nad porządkiem i bezpieczeństwem uczniów czuwają dyżurujący wychowawcy świetlicy

 

 

III

ZASADY ODPŁATNOŚCI ZA KORZYSTANIE ZE STOŁÓWKI

  1. Cena obiadu wynosi:
  • dla uczniów 3 zł
  • dla pracowników szkoły 7,80 zł

     Cena posiłku ucznia obejmuje tylko koszty produktów wykorzystanych do przygotowania obiadu. Cena obiadu dla pracowników obejmuje koszty produktów oraz koszty osobowe.

   Obiad składa się z: zupy, drugiego dania, kompotu i deseru (owoc).

   Tygodniowy jadłospis zatwierdzony przez Dyrektora szkoły wywieszony jest przed  

   wejściem do świetlicy oraz umieszczony na stronie internetowej szkoły.

  1. Zasady odpłatności za obiady:
  • Opłaty za posiłki należy wnosić za cały miesiąc z góry do 5-go każdego miesiąca
  • Brak wpłaty w w/w terminie jest równoznaczny z niewydaniem posiłków dziecku w danym miesiącu
  • Jeżeli 5-ty dzień miesiąca jest dniem wolnym to za ostatni termin wpłaty uważa się najbliższy poprzedzający dzień powszedni
  1. Zwroty za niewykorzystane posiłki
  • Opłata za niewykorzystane posiłki zostaje zwrócona jeżeli absencja ucznia trwa powyżej trzech dni (od czwartego dnia nieobecności) i tylko w przypadku zgłoszenia nieobecności osobiście, telefonicznie – tel. 605 164 269 lub mailowo – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. w pierwszym lub najpóźniej w drugim dniu nieobecności dziecka
  1. Zasady rezygnacji z posiłków
  • Rezygnację z obiadów w trakcie miesiąca za który w całości dokonano wpłaty należy zgłosić osobiście, telefonicznie – tel. 605 164 269 lub mailowo – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. u intendenta z co najmniej 3 dniowym wyprzedzeniem. Kwota za niewykorzystane posiłki zostanie przekazana na wskazany przez rodzica rachunek bankowy
  • Rezygnacje z obiadów od kolejnego miesiąca należy zgłosić intendentowi osobiście, telefonicznie – tel. 605 164 269 lub mailowo – Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript. najpóźniej w ostatni piątek bieżącego miesiąca